Nuffnang Ads

Selamat datang ke blog ku. Simple aje blog niey. Saje nak letak koleksi software, games, tema dan lain2 berkenaan dengan handphone nokia e90 aku. Sambil tu, share2 dengan korunk. Kalo berkenan, datang singgah la. Untuk pengetahuan, nokia e90 termasuk dalam kategori symbian60 version3. So, kalo sape2 same kategori dengan aku, bley download skali ;-) Kadang2, post tu meracau sket. Lari dari tema asal aku bina blog nih. Tak mengapa. Korunk still boleh search kat gian tepi. Lagi senang mahu tengok apa2. Anyway, love you all for being my best follower!

Nuffnang Ads

Monday, December 6, 2010

Gameboy Advance in Mobile

vbag ialah emulator untuk memainkan game Gameboy Advance dalam enphone korunk. Emulator ni hanya sesuai untuk model enphone symbian 60 version 3 sahaja. telah di cuba dalam nokia e90 saya dan berjalan dengan lancar.
Pas download, korunk kne extract dulu. Akan ada dua file lepas extract iaitu file vbagx_s60v3.sis dan vBagXKeygen. Den, install vbagx_s60v3.sis dalam enphone. Pas install, korunk kne unlock dulu baru bez maen. Gunakan vBagXKeygen. vBagXKeygen ni kne install lam komputer. Masukkan imei enphone korunk tadi lam keygen nih. Bagi yang x tahu lagi, imei boleh dapat dengan tekan kekunci *#06# pada screen utama. Imei tu korunk copy dan paste dalam vbag keygen tadi. Unlock kod akan diberikan. Gunakan unlock kod nih untuk unlock vbag dalam enphone korunk tadi.
NOTE : kalo masa install vbagx_s60v3.sis dia cakap expired certificate, korunk kne ubah tarikh enphone korunk daripada tahun 2006 hingga 2009. Cuba satu persatu sehingga dapat.

Download Link :
vbag keygen

klik link di atas dan vbag akan di downloadkan secara automatik.
Link tersebut diperolehi melalui http://www.speedyshare.com.

Game untuk Gameboy nih korunk leh download d website nih www.coolrom.com/roms/gba/a/. Pilih game yang korunk mao.

Lepas download game nih, extract la. Amek GBA ROMS file ( yang ada .gba ), paste kan dalam "X:/data/Others/vBag/". Bagi nokia e90 ak, ak paste dalam "E:/data/Others/vBag/". Atas enphone korunk la. Selamat mencuba ;-)

Kalo still x faham and x jadi, inform saya. Kite discuss...

No comments:

Post a Comment