Nuffnang Ads

Selamat datang ke blog ku. Simple aje blog niey. Saje nak letak koleksi software, games, tema dan lain2 berkenaan dengan handphone nokia e90 aku. Sambil tu, share2 dengan korunk. Kalo berkenan, datang singgah la. Untuk pengetahuan, nokia e90 termasuk dalam kategori symbian60 version3. So, kalo sape2 same kategori dengan aku, bley download skali ;-) Kadang2, post tu meracau sket. Lari dari tema asal aku bina blog nih. Tak mengapa. Korunk still boleh search kat gian tepi. Lagi senang mahu tengok apa2. Anyway, love you all for being my best follower!

Nuffnang Ads

Tuesday, December 14, 2010

Mat Confident: "Siapa Kau Pilih Nak Imamkan Jenazah Kau??"

Mat Confident: "Siapa Kau Pilih Nak Imamkan Jenazah Kau??": "'Siapa kau pilih untuk imamkan Jenazah kau??' Satu persoalan yang menarik untuk kita tanya pada seseorang..banyak reaksi kita boleh tengok b..."

Monday, December 13, 2010

 Contoh gmbar dari nokia e90

Oink2!! Yaw!! huhuuu.. nak kasik tnjuk gambar taken wif my nokia e90. Gambarnye xde lah scantik gmbar dri kamera digital or hp laen sperti sony cybershot or pape je lah. bagiku, sdah memadai la nak buat knangan. lgpum, nokia e90 nih jenis communicator. So, seswai la dgn dia. Not too bad. tgk n nilai la sdiri ;-)
ni gambar arnabku. namanya mat yuni. Tengok!! Arnab ku pum bley wat rambut otoman! Hhuhuuu

nik gambar bunga loceng. aku bukanla pencipta alam sekitar sangat. taP aku ske nengok mende menarik!

nih gambar anak kucingku. nama xde agi. sbab masih kecik. dia ganaz! ske panjat grill! ble terkejut, melentingla.taP syg. Dia da mati sbab penyakit.

nih gambar dari jarak jauh. kalo kcik2, bley tahan. ble zoom jauh2, xclear sgt..

Haa.. tu dia sample picture taken from my nokia e90. walaupum gambar biasa je nengok, ak tetap berpuas hati. screen ader dua. ley layan internet puas2. Hehehee.. kayh! chow lu..! Owh.lupe. kalo nak survey2 sal handphone ni, korunk leyh p kat gsm arena. ctu byk info sal hp ;-)

Saturday, December 11, 2010

 Creating Scroll Function in Page Element? Ape tu?

Hai semua. Nak bercerita sket bley?? Ngee...!!


Mioww!! Kih3!! Suda2! Ceritenyer bermula, semalam saya bosan. Saya ada search di google tentang nak ubah suai blog supaya lebih menarik. Dalam pada tu, saya ada jumpa pasal ni. So, saya cubalah. Banyak kali juga saya cuba. Ada yang tidak menjadi. Sebab tu kadang2 blog saya nampak pelik, kan? Hehehee.. Ok.! Dalam banyak-banyak tutorial tu, kebanyakannya saya tidak faham sangat dengan penerangan yang di berikan. Maklumlah saya ni masih baru dalam dunia blogging ni. Tentang koding-koding apa entah la. So, bagi mereka yang masih baru dalam dunia ni, saya suggest awak semua baca. Mungkin tertarik untuk ubah suai blog awak. Web yg saya baca tu, dalam bahasa Inggeris. So, untuk memudahkan lagi, saya buat sendiri. Harap-harap faham.

Apa itu Scroll Function? Cuba lihat di bawah. Ini contoh yang saya buat.


Hye ;-)
Namaku Ipenocchio! Nama nih ak dpat drpd kawan2 ku. Asalnya Pinocchio. Jadilah Ipenocchio!!
Notes : Bukan sebab ak ni ske menipu,. Tp dorunk ckap sbb ak ader idong yg panjang! Huhh! Xkesah ;-) Ak ske dgn dri ku. Tinggal d Terengganu. Sorang yg baikhati dan pemurah. Huhuuuu... T knal2 ea. Me no eat human! No good meat. Reall bad! Wekkk!!

Contoh nak buat scroll function di “about me’ or papelah. Untuk buat scroll funcion ni, kne ikut step di bawah. Ikut betul-betul! ;-)

Step 1
  • Login blogger guna ID anda.
  • Lepas login, klik pada Design.
  • Klik pada add a gadget. Akan keluar window baru add gadget.
  • Klik pada HTML/JavaScript.

Step 2
  • Copy/tiru kod di bawah.

<div style="overflow:auto;width:300px;height:200px;padding:10px;border:1px solid #eee">
  • Paste kan dalam kotak content Contifugue HTML/JavaScript.
  • Selepas paste, tekan enter, dan taip lah apa yang anda ingin taip. Untuk edit bentuk tulisan, selepas taip komen, klik pada rich text. Content akan berubah dimana anda dapat lihat terdapat scroll di sebelah komen anda.
  • Editlah tulisan samada untuk mewarnakan, bold atau pilihan lain di sebelah Edit Html tu.
  • Selesai edit, klik pada save button. Hasil anda akan disimpankan(Jangan lupa untuk meletakkan tajuk yang sesuai untuk title tu. Saya buat About me ;-)...) Next!!.
  • Klik save pada Page Elements dan viewlah blog anda untuk melihatnya. Selesai!!!

 NOTES!! : Lihat balik kod dibawah..

<div style="overflow:auto;width:300px;height:200px;padding:10px;border:1px solid #eee">

overflow:auto – kod ni untuk membuat scroll page di kandungan.
width:300px – kod ni untuk lebar scroll page. Boleh ubah untuk menyesuaikannya dengan blog anda. Hanya tukar 300 tu pada nilai yang anda mahu.
height:200px – kod ni untuk panjang scroll page. Boleh ubah untuk menyesuaikannya dengan blog anda. Hanya tukar 200 tu pada nilai yang anda mahu.
padding:10px – kod ni untuk jarak antara komen dengan dinding scroll page. Boleh ubah untuk disesuaikan mengikut citarasa masing-masing.
border:1px solid #eee – kod ni untuk dinding scroll page. Kalau tidak mahu, boleh membuangnya.

Hahahahaaa... Aku terpakse guna ayat skema(nak mampus!!) untuk buat post nih. Bagi mudah faham sket. Panjang lagi explaination tuh! Maaf ea. Sy bukan jenis pandai bercakap. So mgkin lucu bg sesetengah org. Xpelah. Lama2 ok la ;-) Kepada blogger yg dah pro, sila beri tnjuk ajar. Sni sy post mengikut kefahaman sy! Sekiranya terdapat kesilapan, tegur2lah n leave ur comment here...

Friday, December 10, 2010

 Ce bace sat!! Menarik!!

Aku ade la duk maen2 google nih. Bosan da malam2 gni. Huhuhuuu.. Tetibe tu, ak tejumpe ngan mende nih.menarik gop!! Mu ce bace ah kalu dop caye ngat..  Ni patun dari negori terpilih..! 


Kelantan...


Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita



Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan ! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Dipetik di sini



Macang2 loghat doh. Tapi satu jerk. Kitak satu Mal. So, jange duk baloh2 samo2 kiter. Kawan2 skeliling pung rate2 dri ngeri berbeza. Org melayu kiter kne satu. Dop rock ah kalu pacah2. Ramai saing, byk klebihan kat kite gak, kan?! ;-P


Aku ngan kengkawan dari lain2 negeri pum bahagia sama2 ;-)
*Ce carik mane se ak. Owg cakap, mudoh ngat nak cam budok dai klantan n ganung ning..

 Media Safe v2.00



Media safe ni satu software untuk menyimpan gambar, lagu, video dan nota. Kita boleh membuat kata laluan(password) untuk membuka software nih. File yang disimpan tidak akan didedahkan dimana-mana bahagian dalam handphone meskipun anda menggunakan file manager atau yang selain dengannya,.
Hahahaa.. ayat skema kat atas. Critanya, dengan menggunakan software nih, semua gambar, video, muzik ataupun nota dilindungi. Xde sesape leh nengok melainkan kite sorg j. So, sesape yg memerlukan bley download d cni. Seswai gak untuk gurl. Kot2 kawan laki korunk de main enphone, dorunk nengok gmbar korunk freehair k apa k. Cuba dahulu sebelum tahu.

Media Safe - Keeps photo/audio/video/note files secure and private on your mobile phone. Protect your important media files! The Media Safe software for Series 60 mobile phones allows you to store media files encrypted and password protected. You can store secret Photo, Audio, Video and Note files secure on your mobile phone. Media Safeuses an advanced cryptography methods to protect your media files. The program offers a comfortable and fully customizable user interface.

Download Link :
Media Safe v2.00

Register dengan kod nih, 0000(Register code)
Klik link kat atas utk download. Aku lupa download benda ni di mana. Tapi kat cni mobile9.com or cni epocnova.com pum leh download gak. Banyak site yang korunk leh seacrh. Pas download, install la. Jgn lupa register untuk dpat full function. Pape masalah semasa download(broken link), masa install or cara2 nak gne, leyh leave comment here. Xpum p kat shout box. Kayh. Tq

Thursday, December 9, 2010

 PhotoriteSP


Melalui Photorite, korunk leyh tangkap dah ubah(edit) pkoto atau gambar dengan keputusan yang lebih baik.!! Ak install, n gne dah. Nokia kdg2 xsdiakan tool utk edit gmbar. So, software nih leh tlg sket2. Korunk gak bley tgkap gmbar guna software nih dan pilih la apa yg korunk nak dengan gmbar yg akan korunk tgkap tu. Contohnya nak trangkan lagi gmbar, nak zoom jauh2, nak letak bingkai trus k,. Menarik gak la.Gmbar yg korunk nak edit bley dipilih samada dalam simpanan memori kad atau enphone. Cuba lah. Ak pum x reti nak trangkan cane. Nak pham lbey lnjut, korunk baca description kat bawah. Xreti nak translit. Huhuhuuuu

Capture and enhance photos to have much better appearance! Add creative photo frames and funny magic mirror and much more amazing effects as you take photos or on saved photos! The PhotoRite SP for Symbian Series 60 is a Camera, Editor, Viewer all-in-one imaging application for your camera phone. Main features includes: 

Take amazing photos with PhotoRite SP!
* Fully compatible with on-phone camera
* Real-time preview of effects and photo frames
* save as different resolutions as supported by the handset
* 8x digital zoom: 

Our unique US patent pending technology ensures the best quality picture is taken every time! Now you can simply turn on the "Auto-fix" function or re-touch the photos with the "Auto-fix"function to get the enhanced photo right on your mobile phone!

* US patent pending technology
* Correct backlighting, uneven/under exposure, color, low contrast, haze problems.
* All with one click 

* Full screen viewing : Auto-rotate to use max. display area
* Send MMS, Email, Bluetooth, InfraRed directly!*
* Unlimited Undo/Redo in edit mode!
* Photo Rotation, resizing
* Easy to use User Interface 

* Actual choices depends on handset support.

Have fun with this release from team BiNPDA.
(English Translation taken from nokiasoftware.net)

Download Link :
PhotoriteSP.zip

Klik link atas utk download. Sblum instal, tukar tarikh enphone kepada bulan 6 tahun 2007. Pas install, akan kua 2 software. satu lagi utk bagi kod. Kod tu bley gne kalo korunk bukak software photorite n dia still minta unlock kod. Kalo da unlock, korunk ler uninstall la photorite keygen tu. Tekan 'C' j kat Photorite keygen tu kayh. Dah umlock, korunk leh tukar balik tarikh enphone korunk. Kang lupa nak tuka lak. Huhuhuuuu..
Ak da lupa amek download katne software nih. Xpelah. Kalo nak keterangan lbey, plih j link website kat tepi tu n search for photorite. Kot2 ader. Pape mslah dgn software nih, leh tya yea. P kat shout box or leave ur mesej ere ;-)


Wednesday, December 8, 2010

 BlogWalking Software

Blogwalking Software New Version


Ak jenjalan la p blog2 owg. Sambil jalan2 tu, ak carik ilham untuk perbaiki blog ak. Ak masik lg dlm proses pembelajaran bina blog nih. Blog yg ak create pum still simple. Tu pun hasil tnjuk ajar drpd bbrapa org yg baruw ak knal. Tq ea. Heee...
Masa jenjalan tuh, nak ckap tersepak xjugak. Nk pndek citer, ak jmpe sal mende nih. Yg kat atas tu. BlogWalking. Ble bace entry drpd tuan punyer blog, menarik.!! Ak still xtaw menahu sal mende2 gni. Mmg tertarik. Tp tnpa tnjuk ajar, susa gak kan. Haaaa... Sekarang nih, ak msih lg duk usha2 sal BlogWalking nih. Huhuuuu...
Pe kate kiter same2 try. Ce la usha2 sket. X susa pum. Juz klik k tuan punyer blog tu n bace lak entry sal mende nih. Kmudahan yg disediakan, jgn d persiakan. Org memberi, kiter menerima. X gtu kengkawan ;-) Credit 2 Mr Blur, atas namablognyer jiwakacau.com dengan kesudiannya menyediakan kmudahan ini( Kalo pompuam, ak ngorat gak. Kih3!!!). 
Maaf kalo ader tersasul d ctu. Masih dalam perkenalan dgn smua blogger. Harap2 sudi bagi teguran. Xkesah la teguran cane. Xmati ak dgr pum. Anggp sbgai tguran membina ;-P
SO, korunk yg da nengok mende nih dr blog ku, di tag scara otomatik ea.(xtaw nak tag cane. Huhuhuuu..). Xkesah la. Asal ader tag korunk da ckup. Jgn pndg sbelah mate ea. Tq2!!

 X-plore File Manager



X-plore ialah file manager untuk mobile phone. Banyak kelebihan yang kite ley dapat dengan menggunakan x-plore ni. Kalo kat nokia, korunk xperlu bukak File Manager lg. Bagi ak, x-plore nih lagik bez.

(This software is a shareware, with a friendly price and a relaxed registration option)
. Xtaw nak translit cane. So copy n paste jerk. Huhuhuuu

Kelebihan :
1. View semua drives / folders / dan file dalam phone.
2. Integrated text and image viewer
3. View file details.
4. Edit file attributes(hidden, read-only, etc).
5. Rename and delete files
6. Create or edit text files.
7. Create folders
8. Multi-selection
9. Copy and move files and folders
10. Send files via bluetooth or infrared
11. Extract files from Zip, Rar, Jar archieves
12. Pack file to zip folder.
13. View word dosuments
14. Hardware devise info
15. View processes and tasks
16. Built-in program updater.
17. Viewing, saving files in messaging folders.
18. Hex viewer and editor.
19. Search files
20. Simple Audio player.
21. Simple video player.

Huhuuu..susa nak translit. Amek masa gop. Kayh. Cane ah nak ckap. Gni ah. Korunk cbe. Blum cbe lum taw. Software nih kompem bez taw. Software nih trial version la. Tapi korunk leh guna lama2. Yang kurang cme sdikit function yg xbermakna. Tu je. Ak lupe letak mane keygen dia. T ak upload balik kayh. Sebarang masalah leh ah tye. Kot2 ak leh jawab ;-) Bukan pro sgt sal enphone. Juz sharing n sbagai backup. Hehehee

Download Link :
X-plore File Manager

Klik link kat atas. T download scara otomatik. Software nih bley di dapati di web nih lonelycatgames.com.
Sbarang masalah bley leave comments ere ;-) Selamat mencuba...

 LG KM900 Games


Nih la LG KM900 tu. Berminat nengok, p kat web nih gsmarena.com.

A'ah. Cni ak upluoad games for LG. Ni pum sbb ader owg mntak( fir ). Ce try ah. Ak pum xtaw jadik k x sbb ak xgne LG. Juz tlg share utk korunk pengguna LG. Mgkin ader sket problem. T ckap ye. Leh ak edit balik..

Download Link :
3D Chess.jar
Candy Shop.jar
Farm Frenzy.jar
Snake Revolution.jar
Chess Champion.jar
Sudoku.jar

Klik link kat atas. Secara otomatik akan download. Pas download, install kat phone la ea.
Games tu ak dapat melalui mobilerated.com. Juz upload baruw. Pape leh tgk sdiri kat sana. Smbil ak upload, leh ak usha. Buat koleksi ;-)

Tuesday, December 7, 2010

Skrg uda ngantop. mao tutup mata. Namo blogging lg. Bez jugak. Dapat info baruw. Ase can bodoh j maen blog nih sbb ak still xtaw pape. Buat mase skrg, namo add pic. Malu lak ase. Huhuu. Nunggu lama2, t ak masukkan. Korunk ley taw sapa ak ;-) 

Banyak info dapat taw dari cik tie. Tq so MMMMuahh! (wekkkk). hahahaaa
(*xtaw nak link cane ngan cik tie. ak uat care mudah ja)

Sbab tue amai kawan, makes life better. Kasih sayang bukan tuk bf or gf saje taw. Ngan kawan2 pum.

Tangan yg memberi lbey baik drpd tgn yg menerima. 
Tp xkesah. Ak nk trima gak. Lg byk ak time, lg byk pengetahuan ak. Korunk ulurkan lah tgn kat ak. Kite tlg menolong;-)
Dah. Namo ngarowt cni lgi. Silap post. Ni bkan software ya. Anggap sebagai selingan..

Malam sume. Eh2. Da pagi!!! AK p dlu ea. T smbg agi ;-)

 Best FullScreen Caller,2006




Fungsi :
1. Memaparkan gambar penuh si pemanggil sepanjang panggilan.
2. Memaparkan gambar dan mesej ringkas daripada mesej yang diterima.
3. Boleh pilih gambar daripada galeri atau melalui kamera.
4. Ada tiga mod paparan, fullscreen, details atau fullscreen detail
5. Boleh set gambar kepada contact group, nombor yang tidak diketahui dan juga default picture

Menarik gak la bagi ak. Bile ader si pengacau call, kite letak muka antu. T kuar muka antu, trus taw dia si pengacau n biarkan je. Heheheee ;-P

Download Link :
Best fullScreen Caller,2006

Klik link di atas untuk download. Selamat mencuba ;-) Pas download, pliss leave a comment for the survey. Jika terdapat masalah semasa download, semasa install or masalah untuk unlock, sila pm ak ya atau tggl komen. Tq

Monday, December 6, 2010

 Gameboy Advance in Mobile

vbag ialah emulator untuk memainkan game Gameboy Advance dalam enphone korunk. Emulator ni hanya sesuai untuk model enphone symbian 60 version 3 sahaja. telah di cuba dalam nokia e90 saya dan berjalan dengan lancar.
Pas download, korunk kne extract dulu. Akan ada dua file lepas extract iaitu file vbagx_s60v3.sis dan vBagXKeygen. Den, install vbagx_s60v3.sis dalam enphone. Pas install, korunk kne unlock dulu baru bez maen. Gunakan vBagXKeygen. vBagXKeygen ni kne install lam komputer. Masukkan imei enphone korunk tadi lam keygen nih. Bagi yang x tahu lagi, imei boleh dapat dengan tekan kekunci *#06# pada screen utama. Imei tu korunk copy dan paste dalam vbag keygen tadi. Unlock kod akan diberikan. Gunakan unlock kod nih untuk unlock vbag dalam enphone korunk tadi.
NOTE : kalo masa install vbagx_s60v3.sis dia cakap expired certificate, korunk kne ubah tarikh enphone korunk daripada tahun 2006 hingga 2009. Cuba satu persatu sehingga dapat.

Download Link :
vbag keygen

klik link di atas dan vbag akan di downloadkan secara automatik.
Link tersebut diperolehi melalui http://www.speedyshare.com.

Game untuk Gameboy nih korunk leh download d website nih www.coolrom.com/roms/gba/a/. Pilih game yang korunk mao.

Lepas download game nih, extract la. Amek GBA ROMS file ( yang ada .gba ), paste kan dalam "X:/data/Others/vBag/". Bagi nokia e90 ak, ak paste dalam "E:/data/Others/vBag/". Atas enphone korunk la. Selamat mencuba ;-)

Kalo still x faham and x jadi, inform saya. Kite discuss...

Sunday, December 5, 2010

 Salam...

Maaf di pinta. Ak sebenarnya masih lagi baru dalam dunia blog2 nih. Ak tengok, blog yang laen menarik aja. Nape ak buruk?? Hmmm. ak duk pikir2. Ak xreti la nak edit2 ni. Ce tengok. Design ak xmenarik. Cedeynyer,. Kawan2, ader masa lebey tu, tunjuk ajarkan la. Ak nak edit2 ape ntah html pum x erti...

Ak tgk adk ak sonok jer men blog. Dia ckap ak xreti maen. xpandai buat la. Blog xmenarik. Huhuuu.cedeynyer.. Ak fkir, melalui blog nih, dapat2 la ak share sket2 pape yg ak taw. Lagipum, ak harap, ader gak la yg share2 link or pape kat ak. Ak peminat Kamen Rider, anime Onepiece, Naruto n byk lagi. Skrg nih, ak xtaw bak download katne citer kamen rider,Onepiece pum. Pape, korunk kongsi la ngan ak yea.... Time kasih.

--> Ader org cakap, sharing is caring. Bg ak, bukan gtu,. Sharing is caring with love! Hehehee... <---

Makin ramai kawan, makin sonok idup kiter. Indahnya kiter sbb kawan kiter!, ipenocchio( 2010 )

 Active Lock

Active Lock

Aplikasi ni membolehkan korunk kunci aplikasi lain yang korunk inginkan secara automatik. 

Download Link :
Active Lock

Klik link kat atas untuk download. Pape masalah, ckap ya,. T ak adjust balik. Time kasih..
Maklumat lanjut boleh di dapati melalui getsymbian.com.

 Smartphoneware FunFlash v1.00



A complex application combining an advanced torch, a Morse transmitter and a siren.

Download Link :
Smartphoneware FunFlash v1.00

Klik link di atas untuk download kayh..
Rujukan melalui getsymbian.com.

 SmartMovie V 3.41


Melalui DivX Player 0.88, korunk leh mainkan Avi dan juga Divx file. DivX juga ada kelebihan yang lebih kurang sama dengan SMARTMOVIE. korunk xperlu register. Pas install, dah leh guna. Belum cuba belum taw. Kepuasan menonton video melalui enphone di tangan korunk,kayh..


Download Link :
DIVX

Pape, korunk leh rujuk kat website nih ya getsymbian.com.

 QuietSms 3.00 – Silently Receive Incoming SMS



QuietSms ni merupakan salah satu aplikasi symbian untuk reject dan silent ( tanpa notis ), buang ( buang mana2 logs info ) SMS yang diterima dan dihantar.
Fungsi :
1. Reject panggilan masuk ( Call Blacklist )
2. Silent kan mesej yang akan masuk daripada orang2 yang dipilih.
3. Auto-delete SPAM SMS mesej ( SMS Blacklist )
4. Notis Beep dalam contact SMS
5. Bina senarai penghantar dan penerima sendiri
6. Mesej boleh dihantar melalui aplikasi nih
7. Boleh membuang semua logs maklumat diterima dan dihantar
8. Sembunyikan lambang aplikasi daripada taskbar enphone korunk
9. Lindungi aplikasi dengan menggunakan password yang disediakan.
So, sesape yang ader boyfriend/girlfriend tu, kalo korunk bimbang sidia tahu korunk duk contact oang laen, korunk leh gunakan software nih untuk sembunyikan kegiatan korunk. Bila sidia cek enphone korunk, xperlu bimbang lagi. Semua rahsia anda disembunyikan ;-)
Klik link di atas dan software nih secara automatik didownloadkan kat korunk.
Korunk leh rujuk website nih phonesymbian.com untuk keterangan lanjut.

 SMS Preview 1.11.04 – SMS Pop Up On Symbian 3rd/5th Edition


SMS Preview ni ialah software untuk menunjukkan mesej yang masuk secara automatik. Bila korunk terima mesej, satu notis akan keluar kat screen enphone korunk. Notis ni memaparkan nama pemesej dan jugak mesej yang dorunk antar. So, korunk xperlu la nak buka mesej tu. Buka untuk reply, delete or forward j la. Hehee.. Software nih berguna bila korunk drive dan ase xsempat nak bukak mesej. Korunk leh jengok tengok dulu isi mesej tu. Free2, baruw reply. Lagi satu, ia gak berguna kalo korunk ader guna software untuk mengunci mesej. Kebanyakan software kunci mesej ni x memaparkan mesej yang diterima. Jadi, dengan install software nih, sekurang2nya korunk leh taw sape yang mesej korunk. Berguna, kan??
Haa.. Selamat mencuba ya..

SMS Preview ialah software free dan korunk leh download gak melalui Ovi Store.

Download Link :
SMS Preview 1.11.04 – SMS Pop Up On Symbian 3rd/5th Edition


Klik link kat atas dan secara aotomatik akan download software nih..
Pape korunk leh rujuk website nih phonesymbian.com

 Auto Lock



Ni software Auto Lock V1.00 untuk Symbian 9.1 (Sv60v3). Dengan mengaktifkan software ni, korunk leh kunci keypad enphone secara automatik mengikut masa yang ditetapkan. Mgkin xberguna sgt sebab kebanyakan enphone sekarang dah fungsi kunci keypad nih. Saje nak kongsi lagi. T ak add yang lagik power. Huhuuu... Selamat mencuba...

Download Link :
Auto Lock.zip

Klik link kat atas dan software nih secara automatik dodownloadkan kepada korunk.
Software nih boleh gak korunk cari kat site nih. http://www.freesymbiansoft.com